HABERLER VE ETKİNLİKLER
Ziyaretçi Kabul Prosedürü Hk.

 

 

Yıldız Teknik Üniversitesi kampüslerine giriş yapan tüm ziyaretçiler aşağıda belirtilen kurallara uymakla yükümlüdürler. 

 

1. Kampüse giriş yapan herkes güvenliğe kimlik beyanında bulunmak zorundadır. Bu nedenle, gelen misafirden kimlik alınır. Kimlik bilgileri ziyaretçi kayıt defterine kaydedilir. Kendisine ziyaretçi kartı verilir.

2. Resmi kurumlardan geldiğini beyan eden ziyaretçilerden Resmi Kurum Kimliği ve varsa görevlendirme yazıları talep edilir. Yönetim onayı ile üniversite kampüslerine giriş yapmalarına izin verilir.

3. Ziyaret edilecek personele ziyaretçisi geldiği yazılı/sözlü olarak bildirilir ve ilgili kişiden onay alınmadan ziyaretçi kesinlikle içeriye alınmaz.

4. Üniversite yerleşkeleri içerisinde inşaat, tamirat, bakım, onarım vb. taahhüt işleri yapan firmalar ile yemekhane, kafeterya vb. işletmelerin personellerinin giriş-çıkışlarına ilişkin olarak Üniversite tarafından belirlenen kurallar geçerlidir.

5. Üniversite yerleşkelerine herhangi bir etkinlik (kongre, seminer, sempozyum, sportif ve kültürel etkinlikler vb.) için gelen katılımcıların giriş-çıkışlarına ilişkin olarak Üniversite tarafından belirlenen kurallar geçerlidir.

6.Üniversite tanıtım faaliyetlerine katılmak amacıyla üniversiteye gelen ziyaretçilerin giriş-çıkışlarına ilişkin olarak Üniversite tarafından belirlenen kurallar geçerlidir.

7. Üniversite Tercih-Tanıtım Günleri kapsamında gelen ziyaretçilerin kayıtları yapılır. Ziyaretçilerin giriş-çıkışlarına ilişkin olarak Üniversite tarafından belirlenen kurallar geçerlidir.

8. Güvenlikten girişi sağlanan misafir ya bizzat ziyaretine geldiği öğrenci ya da personel tarafından karşılanır. Zorunlu hallerde güvenlik görevlisi de misafire nezaret edebilir.

9. Kampüste ziyaret 08:00 - 17:00 saatleri arasındadır. Bu saatlerin dışında gerek öğrencilerin gerekse personelin misafirlerinin kampüste bulunmaları üniversitenin ilgili birimlerinin iznine tabidir.

10. Kampüse giriş çıkış yapan tüm misafirlerin üniversitede uygulanan her türlü kural ve düzenlemelere uyma zorunluluğu vardır. Bu kuralları ihlal etme durumunda doğacak zararlardan misafir ve misafiri ağırlayan sorumlu olup bu ihlalin cezai sorumluluk gerektirmesi halinde üniversitenin adli mercilere yapacağı şikâyet ve başvurulara ilişkin hakları saklıdır.

11. Kampüs girişlerinde yapılan kontroller ile girişi engel teşkil eden durumlardaki kişiler/gruplar engellenir.

12. Misafir kendi kimlik kartı haricinde,başka öğrenci ve personel kimlik kartı ile içeri giremez. Aksi durumda kimlik kartı sahibi öğrenci veya personel hakkında üniversitenin hukuki ve cezai işlem başlatma hakkı saklıdır.

13.Misafirlerin kampüsten çıkışı sırasında üniversiteye ait herhangi bir bilgi, belge, makineteçhizat vb. malzemeyi üniversite dışına çıkarmaları yasak olup ancak üniversite yönetiminin güvenlik birimlerine vereceği yazılı izin ile mümkündür.

14.Şüpheli durumlarda ziyaretçilerin yanlarında bulunan çanta, paket, poşet vb. eşyaların içini göstermeleri ve/veya içindekileri dışarıya çıkararak göstermeleri istenebilir.

15. Misafirlerin kampüs içerisinde ziyarete geldikleri personel, öğrenci olmadan dolaşmaları yasaktır.

16. Salgın, pandemi, doğal afet vb. insan sağlığını ve güvenliğini tehdit eden mücbir sebepler ve üniversite yönetiminin gerek gördüğü durumlarda üniversite kampüsünde ziyareti kısıtlayabilir veya yasaklayabilir.

17. Ziyaretçi girişleri yalnızca ana giriş kapılarından yapılacak olup bunun dışında üniversite yerleşkelerine girmeye çalışanlar hakkında yasal işlemler yapılacaktır. 

Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü.